Filippiinien sää ja ilmasto

Aurinko paistaa Filippiineilelä aina. No ei sentään.

Mikä on paras aika matkustaa Filippiineille? Kysymykseen ei ole yksinkertaista vastausta. Filippiinien saaristossa ilmasto on hyvin monimuotoinen ja sää vaihtelevainen.

Hyvä puoli on se, että suurimman osan vuodesta ainakin jossain päin saaristoa pitäisi olla ideaali ilmasto. Saaristo kun kattaa neljä ilmastovyöhykettä.

Ilmastovyöhykkeet ovat seuraavat:

Itäinen vyöhyke

Luzonin kaakkoiskärki, Samar, Leyten kaakkoiskärki ja Mindanaon itäsosat (esimerkiksi Siargao ja Surigao). Ei varsinaista kuivaa kautta laisinkaan, vaan kovia sateita marraskuulta helmikuulle ja lopun vuodesta satunnaisia sateita. Pääosin kuitenkin aurinkoista maaliskuulta lokakuulle.

Itäinen keskivyöhyke

Luzonin itäosat, Leyte, Cebun pohjoiskärki, Bohol, Siquijor ja Mindanoan keskiosat. Ei selvää sade- eikä kuivaakautta, vaan sademäärä jakaantuu tasaisesti ympäri vuoden. Eli koska vaan voi olla aurinkoista tai sadekuuroja.

Saariston keskiosat

Luzonin keskiosat, Visayas-saariston keskiosat (Boracay, Negros, suurin osa Cebua), Palawanin itärannikkoa ja Mindanaon eteläosa. Enimmäkseen kuivaa marraskuusta huhtikuulle, lopun aikaa sadekautta, joka ei ole kuitenkaan erityisen voimakas.

Läntinen vyöhyke

Luzonin, Visayas-saariston ja Mindoron länsirannikot sekä Palawanin länsi- sekä pohjoisosat (El Nido ja Coron). Kuivaa marraskuulta huhtikuulle, sadekautta loput vuodesta.

Hyvä tietää Filippiinien säästä

Kannattaa muistaa, että suurimmassa osassa saaristoa sadekausi ei estä matkustamista vaan tarkoittaa yleensä tunnin parin sadekuuroa päivässä. Poikkeuksen tekee itäinen vyöhyke, jossa marraskuulta huhtikuulle kestävä sadekausi voi olla hyvin kostea ja taifuunit eli tyyneltä valtamereltä puhaltavat hirmumyrskyt voivat olla hyvin voimakkaita ja tuhoisia.

Kovia taifuuneita voi iskeä myös Manilaan ja Luzonin pohjoisosiin heinäkuusta syyskuulle.

Lisäksi kannattaa muistaa, että kirkolliset pyhät kuten joulun- ja pääsiäisen seutu ovat filippiiniläisille tärkeää juhlakautta, jolloin kotimaanmatkailu on vilkkaimmillaan. Jos matkustat joulun tai pääsiäisen aikaan, varaa majoitus ja Filippiinien sisäiset lennot hyvissä ajoin!

Muista myös, että tämä on vain suuntaa antava sääkartta ja poikkeuksia esiintyy vuosittain.

Katso lentotarjoukset Filippiineille.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

  • AVAINSANAT

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi