Ahvenanmaa polkupyörällä

Ahvenanmaa polkupyörällä

Tie Järsöön vie läpi upeiden maisemien. Kuva: Peter Sjöberg, Flygfoto

Ahvenanmaan kesä ja upea saaristo tarjoavat täydelliset puitteet onnistuneelle road trip-matkalle: polkupyörällä! Ahvenanmaan-kierros onnistuu toki polkupyörän lisäksi myös autolla tai vaikka skootterilla.

Ahvenanmaan maantiet ovat erittäin hyvässä kunnossa ja mihin tahansa suuntaan saaristossa kulkeekin, ovat maisemat henkeäsalpaavat.

Ahvenanmaalle voi matkata polkypyörällä Saaristomeren kautta saarelta toiselle tai matkustamalla suoraan Maarianhaminaan.

Polkupyörän tai skootterin voi vuokrata myös paikan päältä. Ensimmäinen vuokrausliike sijaitsee jo Maarianhaminan satamassa.

Ahvenanmaan parhaat pyöräreitit

Suositeltavat pöyräilyreitit Ahvenanmaalla vievät muun muassa Pohjois-Ahvenanmaan jylhille rantakallioille Getaan, länteen luonnon keskelle Eckeröhön viettämään leirielämää tai itään Lumparlandin pikkukyliin ja saaristoon.

Pyörällä matkustaessa kannattaa huomioida, että kaikilla tieosuuksilla ei ole erikseen pyöräily- ja jalankulkuväylää.

Pakkaa mukaan Ahvenanmaan polkupyöräretkelle

Muista pakata Ahvenanmaan polkupyöräkierrokselle seikkailuhengen lisäksi mukaan teltta, vararengas, kumisaappaat, hyttyskarkote, kartta ja riittävästi juotavaa.

Kaikissa pienemmissä Ahvenanmaan kylissä ei ole ruokakauppaa. Näistäkin tosin löytyy hyvin palveleva kesäkioski- tai ravintola.