Ahvenanmaa polkupyörällä

Ahvenanmaa pyörällä
Ahvenanmaa on taatusti Suomen ihanin pyöräilykohde. Kuva: Thorsten Brönner / Visit Finland

Ahvenanmaan on Suomen ihanin paikka polkupyörämatkalle. Pyöräillä voi niin Ahvenanmaan pääsaarella kuin pikkusaarillakin, joille pääsee yhteysaluksilla. Ahvenanmaan maantiet ovat erittäin hyvässä kunnossa, ja mihin tahansa suuntaan saaristossa kulkeekin, ovat maisemat henkeäsalpaavat.

Ahvenanmaan-kierros onnistuu toki polkupyörän lisäksi myös autolla tai vaikka skootterilla, joita myös vuokrataan Ahvenanmaalla.

Parasta aikaa pyöräillä Ahvenanmaalla on tietenkin kesä, jolloin ilmat ovat suotuisat telttailuun ja kaikki ravintolat, majapaikat ja kesäkioskit ovat auki.

Saaristomeren halki polkupyörällä Ahvenanmaalle

Pyöräreissun Ahvenanmaalle voi aloittaa Maarianhaminasta tai jo mantereen puolelta, josta pääsee hyppelemään yhteysalusten avulla Saaristomeren saarelta toiselle Kustavista aina Ahvenanmaalle saakka. Todella eeppisen pyörämatkan voi tehdä, kun yhdistää Ahvenanmaan kierroksen Saariston rengastiehen.

Lue lisää saarihyppelystä Ahvenanmaalla.

Polkupyörän vuokraus Ahvenanmaalla

Ahvenanmaan polkupyörämatkalle ei tarvitse välttämättä ottaa mukaan edes omaa polkupyörää. Polkupyörän tai skootterin voi vuokrata myös Ahvenanmaalta. Ensimmäinen vuokrausliike löytyy jo Maarianhaminan satamasta.

Ahvenanmaan parhaat pyöräreitit

Ahvenanmaan tiet vievät läpi upeiden saaristoaisemien. Kuva: Peter Sjöberg, Flygfoto

Suositeltavat pöyräilyreitit Ahvenanmaalla vievät Pohjois-Ahvenanmaan jylhille rantakallioille Getaan, länteen Eckerön hiekkarannoille tai itään Sundin historiallisille nähtävyyksille kuten Kastelholman linnalle.

Pyörällä matkustaessa kannattaa huomioida, että kaikilla tieosuuksilla ei ole erikseen pyöräily- ja jalankulkuväylää.

Sopivaa pyöräreittiä suunnitellessa kannattaa tutustua Ahvenanmaan karttaan.

Pakkaa mukaan Ahvenanmaan polkupyöräretkelle

Kesäyö, pyörä ja teltta – onko parempaa tapaa nauttia Ahvenanmaasta? Kuva: Thorsten Brönner

Muista pakata Ahvenanmaan polkupyöräkierrokselle mukaan seikkailuhengen lisäksi teltta, vararengas, kumisaappaat, hyttyskarkote, kartta ja riittävästi juotavaa.

Kannattaa huomioida, ettei kaikissa pienemmissä Ahvenanmaan kylissä ole ruokakauppaa. Näistäkin tosin löytyy hyvin palveleva kesäkioski- tai ravintola.


 

Varaa hotellisi yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös äkkilähdön. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

array(1) {
  [0]=>
  string(5) "Suomi"
}

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi