Vietnamin parhaat rannat

Vietnamin parhaat rannat

Nämä kaverit valitsivat rantakohteekseen Vietnamin kauneimman rannan, joka löytyy Phu Quoc -saarelta.
Nämä kaverit valitsivat rantakohteekseen Vietnamin kauneimman rannan, joka löytyy Phu Quoc -saarelta.

Vietnamilla on 3400 kilometriä pitkä rannikko, ja rantakohteita löytyy moneen makuun. Mutta. Todella vaativalle rantalomailijalle Vietnam voi olla hienoinen pettymys. Suurin osa rantakohteista on rannikolla, ja oikeastaan vain Phu Quoc on oikea ”paratiisisaari”, jolta löytää valkoista hiekkaa ja turkoosia merta.

Ylipäätään Aasian kauneimmat rannat löytyvät saarilta, ja saaria Vietnamilla on yllättävänkin vähän.

Vietnamin rannikon rannat ovat leveitä ja loputtoman pitkiä mutta usein varsin karuja. Hiekka on karheaa ja kasvillisuus on vähissä. Aallot voivat olla kovat.

Vietnam on parhaimmillaan kulttuurikohteena – johon voi ja kannattaa yhdistää myös käynti rantalomalla.

Jos matkustaa Vietnamin mantereen rannoille rantalomalle, kannattaa panostaa hotelliin hyvällä uima-altaalla. Niin saa rantalomasta eniten irti. Yksi tapa rantakohteen valintaan on katsoa, mistä löytäisi sopivan hotellin hyvään hintaan.

Hotelleista puheen ollen. Vietnamilaiseen rantalomailuun antavat oman lisänsä kummalliset hotellikonseptit. Hoi Anin rannalta löytyy esimerkiksi hotelli nimeltä Agribank Beach Resort. Jo alkoi houkuttaa: millaiselta tuntuisikaan asua Maatalouspankin rantahotellissa?

Phu Quoc – Vietnamin rantakohteiden ykkönen

Phu Quocin rannat ovat Vietnamin kauneimmat.
Phu Quocin rannat ovat Vietnamin kauneimmat.

Vietnamin rantakohteista selvä ykkönen on Phu Quoc. Kauniilla saarella on monenlaisia rantoja ja tunnelmia reissaajakeskittymä Long Beachista rauhallisiin rantoihin. Phu Quoc sijaitsee lähellä Kambodzhan rajaa, tunnin lentomatkan päässä Saigonista.

Lue lisää Phu Quocista tai katso tarjoukset Phu Quocin hotelleihin. Apollomatkat järjestää Phu Quocille valmismatkoja alkaen 1425 e/hlö.

Nha Trang – parhaimmillaan pakettimatkalle

Nha Trangin hiekkaranta. Kuva: Aleksandr Zykov, Flickr CC
Nha Trangin hiekkaranta. Kuva: Aleksandr Zykov, Flickr CC

Vietnamin suosituin rantakohde on kaupunkimainen Nha Trang, joka tunnetaan kuusi kilometriä pitkän rantansa lisäksi vilkkaasta yöelämästä. Nha Trangia tavataan kutsua Vietnamin Phuketiksi.

Lue lisää Nha Trangista tai katso, millaisia hotellitarjouksia Nha Trangista löytyy.

Da Nang – nouseva kohde luksusmatkaajalle

Da Nangin hotelleissa pääsee nauttimaan luksustunnelmasta – kohtuuhintaan.
Da Nangin hotelleissa pääsee nauttimaan luksustunnelmasta – kohtuuhintaan.

Danang on nopeasti kehittyvä rantakohde kahden Keski-Vietnamin kiinnostavan kulttuurikohteen – Hoi Anin ja Huen – välissä. Alueelle on avattu uusia, hulppeita luksushotelleja aivan viime vuosina. Da Nangin rannat tunnetaan myös nimellä China Beach.

Lue lisää Danangista tai katso tarjoukset Danangin hotelleihin.

Mui Ne – rantakohde lähellä Saigonia

Suosittu rantakohde Saigonin lähettyvillä sijaitseva Phan tiet -kaupungin Mui Ne -hiekkaranta, joka on myös suomalaisten matkanjärjestäjien kuten Apollomatkojen listoilla.

Suomalaisten matkanjärjestäjien ohjelmaan kuuluvat myös samalla suunnalla sijaitsevat Long Hai ja Ho Tram -rannat. Matkailu on vasta alkanut kehittyä Long Hailla ja Ho Tramilla ja palveluita on vähän verrattuna Mui Neen.

Vertaa Mui Nen (Phan Thiet) hotelleja.

Con Dao, saari seikkailijoille

vietnam saari con dao
VanLap Hoang, Creative Commons

Vietnamin kiehtovin rantakohde on syrjäinen saari Con Dao, joka toimi Vietnamin sodan aikana synkkänä vankileirinä. Con Daon rannat ovat karun kauniita ja autioita.

Lue lisää Con Daosta tai katso tarjoukset Con Daon hotelleihin.