Maailman parhaat rantakohteet

Parhaat rannat
Seychellien Anse Source d’Argent -rantaa pidetään yhtenä maailman kauneimmista. La Digue, Seychellit. Kuva: Simon Dannhauer / Shutterstock

Mitkä ovat maailman parhaat rantakohteet? Rantakohteita voi arvottaa monella mittarilla, mutta meidän mittareistamme tärkeimpänä on rantojen absoluuttinen hienous: eli täydellisen valkoinen hiekka ja turkoosi meri. Lisäksi esittelemme parhaat edulliset rantakohteet sekä parhaat kohteet yhdistää ranta- ja kaupunkiloma.

Maailman parhaat rannat

Barbadoksen Bottom Bay on Karibian kauneimpia rantoja. Kuva: Richard Semik / Shutterstock

Jos etsii todella kaunista hiekkarantaa, kannattaa suunnata trooppisille saarille. Niillä valkoinen hiekka hellii jalkapohjaa ja vesi sädehtivän turkoosia.

Valkoisin hiekka on syntynyt aikojen saatossa korallista. Todella hieno valkoinen hiekka ei polta keskipäivälläkään jalkapohjia. Täydellisen turkoosissa vedessä on puolestaan outoa lumoa, joka suorastaan kutsuu uimaan. Täydellisen hiekkarannan ihanuuden ymmärtää vasta, kun on sellaiselle kerran päässyt.

Maailman kaunein rantakohde on Malediivit, joka on täynnä toinen toistaan täydellisempiä saaria. Maisemat ovat upeat myös pinnan alla: Malediivien koralliriutat kuhisevat elämää. Niin haita kuin paholaisrauskujakin näkee lähes varmasti.

Täydellisen upeita hiekkarantoja löytää myös Seychelleiltä, Karibian saarilta ja Kaakkois-Aasian kohteista kuten Filippiineiltä, esimerkiksi Palawanilta ja Boracaylta. Lähelle edellisiä pääsee myös Mauritius.

Toki Thaimaassakin on hienoja rantoja, mutta Thaimaan kauneimmat saaret (kuten Koh Phi Phi ja Koh Lipe) alkavat olla jo niin suosittuja, että väenpaljous syö paratiisimaisuutta.

Maailman kauneimpia rantoja löytää myös Tyynenmeren saarilta, erityisesti Bora Boralta, mutta ne sijaitsevat Suomesta nähden jo turhan kaukana. Eli tässä tapauksessa pitkä matka vähentää pisteitä.

Euroopan parhaat rannat

Parhaat rannat
Kefarlonian rannat kuuluvat Kreikan hienoimpiin. Kuvassa Petani Beach. Kuva: Adisa / Shutterstock

Jos maailman absoluuttisesti kauneimmat rannat löytyvätkin tropiikista, riittää Euroopassakin hienoja rantoja. Upeaa, turkoosia merta löytää esimerkiksi Sardiniasta, Mallorcalta ja monelta Kreikan saarelta.

Turkoosista merestä pääsee nauttimaan myös Kroatiassa. Bonuksena päälle tulevat Kroatian kauniit, historialliset kaupungit.

Parhaat edulliset rantakohteet

Ei siitä pääse mihinkään: Turkin rannat ovat pitkiä ja komeita. Tässä Konyaalti-ranta Antalyassa. Kuva: Muratart / Shutterstock

Moni valitsee rantakohteen hinnan perusteella. Eikä silloinkaan tarvitse aina tinkiä laadusta.

Edullisuus riippuu tietenkin monesta tekijästä. Jos lentojen hintaa ei lasketa mukaan, löytyvät parhaat edulliset rantakohteet Kaakkois-Aasiasta, etenkin Thaimaasta, jossa hotelleissa on erinomainen hinta–laatutaso ja syöminen edullista.

Thaimaassa edulliseen rantalomaan erinomaisia kohteita ovat etenkin saaret Koh Lanta ja Koh Phangan, joiden kauniilta hiekkarannoilta löytää edelleen myös edullisia rantabungaloweja. Todella valkoista hiekkaa ja turkoosia merta voi nähdä helposti tekemällä Phuketista päiväretken pienelle Koh Racha -saarelle. Maisemiltaan erityisen huikeita ovat Krabin rannat.

Edullisista trooppisista saarielämyksistä pääsee nauttimaan myös Kambodzan saarilla.

Jos taas mukaan lasketaan myös matkustamisen hinta, kannattaa edullisia rantakohteita etsiä läheltä. Hienoja rantoja löytää niinkin läheltä kuin Viron Pärnusta.

Tai vaikka lennotkin laskettaisiin mukaan, niin komeista rannoista pääsee nauttimaan edullisesti pakettimatkalla Turkin rantakohteisiin tai Portugalin Algarveen. Molemmissa on muutenkin varsin edullinen hintataso.

Parhaat rantakohteet kaupunkilomalle

Parhaat rannat
Huh, huh! Miamin South Beach on maailman hienoimpia kaupunkirantoja. Kuva: Miami2you / Shutterstock

Maailmassa on monta mahtavaa kaupunkia, jossa pääsee myös rannalle. Näistä paras on Miami, jossa sekä rannat että kaupunkiriennot ovat huippuluokkaa. Yhdysvalloissa hienoja rantakaupunkeja ovat toki myös Los Angeles ja San Diego.

Dubain rannat eivät ole erityisen paratiisimaiset, mutta kaupunki on muuten mielenkiintoinen ja vieläpä varsin lähellä.

Euroopassa klassinen kohde ranta- ja kaupunkiloman yhdistämiseen on Ranskan Nizza, josta eurooppalaisen rantalomailun sanotaan saaneen alkunsa. Samaa tosin sanotaan myös Espanjan San Sebastianista.

Espanja on muutenkin hyvä kohde ranta- ja kaupunkiloman yhdistämiseen. Kokeile vaikka Barcelonaa, Malagaa, Valenciaa tai Mallorcan Palmaa.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi