Filippiinien parhaat saaret

Filippiinien saaret ovat toinen toistaan kauniimpia. Tässä kuvassa ollaan saarihyppelemässä Palawanilla. Kuva: Antti Helin.

Kauniit saaret eivät lopu Filippiineiltä heti kesken: Filippiineillä on kaikkiaan yli 7000 saarta. Jokaisella Filippiinien-reissulla voikin halutessaan suunnata uudelle kauniille ja kiehtovalle saarelle. Itse asiassa vasta muutama Filippiinien saarista on edes kunnolla noussut matkailun maailmankartalle.

Aivan kaikkein kauneimmat rannat löytyvät pieniltä saarilta, joilla hiekka on vitivalkoista ja meri säihkyvän turkoosia. Tällaisilla saarilla käydään usein retkillä suuremmilta saarilta.

Alla on esitelty muutama suosikkimme Filippiinien saarista.

Filippiinien parhaiden saarten sijainnit näet Filippiinien-kartalla.

Palawan ja El Nido – Filippiinien kauneimmat maisemat

palawan-el-nido
Palawan on Filippiinien kaunein saari – vai mitä sanot näistä El Nidon maisemista?

Maisemiltaan Filippiinien upein saari on Palawan, joka sijaitsee Borneon kyljessä, erillään Filippiinien muusta saaristosta.

Palawanin kuuluisin vetonaula on häikäisevän kaunis rantakohde El Nido, joka on viime vuosina noussut maailmanmaineeseen. El Nidossa upeat karstisaaret nousevat turkoosista ja kristallinkirkkaasta merestä. Maisemat ovat vähän kuin Thaimaan Krabissa mutta paljon kauniimmat.

El Nidon lisäksi Palawanilla on muutama muutakin mainio rantakohde. Katso tarjoukset El Nidon hotelleihin.

Palawanin ainoa miinus on se, ettei Palawan kuulu Filippiinien parhaisiin sukelluskohteisiin. Siihen tosin auttaa matkan jatkaminen El Nidosta laivalla Coronin saarelle (tai lentämällä suoraan Manilasta). Coronin karstimaisemat muistuttavat El Nidoa, ja saarten edustalle toisen maailmansodan aikana upotetut kymmenet japanilaiset laivat ovat huikeita sukelluskohteita.

Bohol – Filippiinien paras saari perheille

Bohol Suklaakukkulat
Boholin nähtävyyksiin kuuluvat Suklaakukkulat. Boracaylla on paljon muutakin tehtävää ja nähtävää, mikä tekee Boholista Filippiinien monipuolisimman saaren. Kuva: Ville Palonen.

Cebun vieressä sijaitseva Bohol on monipuolinen saari, Boholilla kun on rantojen ja sukeltamisen lisäksi paljon muutakin nähtävää ja tehtävää. Boholin luonnonihmeisiin kuuluvat täydellisen pyöreät Suklaakukkulat ja kummalliset kummituseläimet. Boholissa näkee myös melkein varmasti delfiinejä.

Lue lisää Boholista tai katso tarjoukset Boholin hotelleihin.

Boracay – Filippiinien paras saari nautiskeluun

Boracaylla hiekka on valkoista ja meri hämmästyttävän turkoosia. Boracay ei suotta ole Filippiinien kuuluisin saari.

Filippiinien kuuluisin saari on Boracay, jonka valkoinen hiekkaranta on täydellisen kaunis. Suosiostaan huolimatta Boracay on mukava ja rento lomakohde, jossa palvelut ovat kohdillaan.

Lue lisää Boracaysta tai katso vinkit Boracayn hotelleihin.

Siargao – surffaajien ja reppureissaajien saari

Mindanaon edustalla, Tyynenmeren reunalla sijaitseva Siargao opittiin alun perin Filippiinien parhaana surffipaikkana, kiitos mahtavan Cloud 9 -aallon. Viime vuosina Siargaosta on kehittynyt suosittu matkakohde reppureissaajien keskuudessa. Ilmapiiri saarella onkin rento ja mukavan välitön.

Lue lisää Siargaosta tai katso vinkit Siargaon hotelleihin.

Cebu – Filippiinien paras kohde saarihyppelyyn

Plantation Bayn uima-altaat Cebussa ovat niin suuret, että niissä voi meloa kajakilla. Kuva: Antti Helin.

Cebun saaren rannat eivät itsessään kuulu Filippiinien parhaisiin, mutta Cebulta on hyvät laiva- ja lentoyhteydet ympäri Filippiinejä. Cebun kaupunki, Visayas-saariston keskus, onkin hyvä paikka aloittaa Filippiinien saarihyppely.

Cebun lähisaarilla riittää seikkailtavaa ainakin yhden Filippiinien-loman puitteiksi: Boholissa voi bongata kummituseläimiä, Malapascuassa kettuhaita, Apo Islandilla kilpikonnia ja Siquijorissa noitia.

Ensin kannattaa kuitenkin viettää muutama päivä kaupunkielämää Cebu Cityssä, joka on huomattavasti Manilaa helpommin lähestyttävä kaupunkikohde.

Cebun saarella riittää myös omia nähtävyyksiä: Oslobissa voi bongata valashaita ja Moalboalissa sukeltaa valtavan sardiiniparven keskellä.

Cebun kansainvälinen lentokenttä sijaitsee kaupungin vieressä Mactan-saarella, joka on suosittu lomailukohde. Mactan-saarella onkin mukava viettää yö tai pari ennen tai jälkeen lentojen. Jos rahat riittävät, kannattaa valita Plantation Bay Resort, jonka uima-altaat ovat niin suuret, että niissä voi meloa kajakilla.

Lue lisää Cebusta.

Pandan Island – salainen saari Mindorolla

Filippiinit-pandan-island
Pandanilla näkee varmasti merikilpikonnia.

Suuren Mindoro-saaren kupeessa sijaitseva pieni Pandan Island on sellainen saari, jollaisia ei enää luulisi olevan olemassakaan. Saarella on vain yksi majapaikka, ranskalaisen miehen pitävä vaatimaton Pandan Island Resort. Ruoka on loistavaa, niin kuin ranskalaiselta sopiikin odottaa, ja aivan rantavesissä asustaa valtavia merikilpikonnia.

Pandan Islandilta voi myös käydä sukeltamassa upealla Apo Reefillä.

Dinagat – Filippiinien oudoin saari

Filippiinien kauniita maisemia Dinagatin saarella.

Ja sitten jotain kummallista. Dinagat-saarta hallitsee outo, uskonnollinen lahko, joka on taistellut aseellisesti poliisejakin vastaan, kun nämä saapuivat pidättämään lahkon murhasta syytettyä johtajaa. Harva matkailija on saaresta koskaan kuullutkaan.

Dinagat palkitsee upeilla, koskemattomilla rannoilla – ja kummallisella kultilla. Dinagatille matkataan Mindanaolla sijaitsevan Surigaon kaupungin kautta (joka on muuten hyvä paikka käydä uimassa vapaiden delfiinien kanssa). Dinagatilta matkaa voi jatkaa surffiparatiisiin Siargaolle.

Katso lentotarjoukset Filippiineille ja vertaa maan sisäisiä lentoja.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi