Raahe ja maailman vanhin sukelluspuku

Raahen museo talvipuvussaan. Kuva: Visit Raahe

Raahe kuuluu Suomen kauneimpien puukaupunkien joukkoon, mutta suurin syy matkustaa Raaheen löytyy silti Raahen museosta. Siellä on nähtävänä Wanha herra, maailman vanhin säilynyt sukelluspuku.

Raahen nähtävyydet – museo ja puutalokeskusta

Raahen vanhaa puukeskustaa. Kuva: Visit Raahe

Raahe kuuluu niiden kaupunkien joukkoon, jossa on aivan pakko päästä museoon. Pakkohan se on nähdä, vasikannahasta valmistettu sukelluspuku 1700-luvulta. Lähtisitkö itse se päällä sukeltamaan? Raahen museon esineistö kertoo muutenkin Raahen pitkästä ja merkittävästä merenkulunhistoriasta.

Merenkulun kulta-ajoilta periytyy myös Raahen puutalokeskusta eli Puu-Raahe, joka rakennettiin vuoden 1810 suurpalon jälkeen, eikä alue ole sittemmin pahemmin muuttunut.

Toki jotain uudempaakin on vuosien varrella rakennettu, kuten Raahen kaunis jugendkirkko.

Pekkatori – Suomen kauneimpia aukioita

Kauneimmillaan Puu-Raahe on Pekkatorilla, jota pidetään yhtenä Pohjoismaiden hienoimmista aukioista: kaikki aukiota ympäröivät taloa edustavat 1800-luvun puuklassismia.

Aukion keskellä seisoo Pietari Brahen patsas – eikä aivan syyttä. Suomea 1600-luvulla edistyksellisesti hallinnut kenraalikuvernööri perusti Raahen Perämeren kaupankäyntiä edistääkseen ja lainasi kaupungille vielä nimensäkin.

Käy myös Kastellin jätinkirkolla

Raahen lähellä sijaitseva Kastellin jätinkirkko on Suomen komeimpia muinaismuistoja.

Varaa tarjousmatka yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös äkkilähdön. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi